Χαϊνά και Προαστίου
34100 Χαλκίδα
Ώρες λειτουργίας
Δευτ.- Παρ.: 9:00 - 21:00
βελονισμος χαλκιδα
Βελονισμός στην Χαλκίδα

Τι είναι ο βελονισμός;

Ο βελονισμός είναι μια εναλλακτική θεραπεία που προέρχεται από την Αρχαία Κινεζική Ιατρική. Λεπτές βελόνες εισάγονται σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος για θεραπευτικούς ή προληπτικούς σκοπούς.

Ο Βιοϊατρικός βελονισμός είναι μια παραλλαγή του κλασσικού βελονισμού, η οποία βασίζεται στις αρχές και τους κανόνες της Δυικής Ιατρικής. Περιλαμβάνει την εισαγωγή βελονών σε ειδικά σημεία του σώματος με σκοπό τη διέγερση των αισθητήριων νεύρων κάτω από το δέρμα και τους μύες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το σώμα να παράγει φυσικές ουσίες, όπως ενδορφίνες που ανακουφίζουν από τον πόνο.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του βελονισμού;

  • Ο βελονισμός είναι ανώδυνος και μπορεί να εφαρμοσθεί σε άτομα κάθε ηλικίας. Οι βελόνες που χρησιμοποιούνται είναι αποστειρωμένες, μιας χρήσεως, εύκαμπτες και ιδιαίτερα λεπτές.
  • Θεραπεύει τον οξύ ή χρόνιο πόνο και έχει μεγάλη διάρκεια δράσης (μήνες ή χρόνια).
  • Έχει αντιφλεγμονώδη δράση και εξισορροπεί το ανοσοποιητικό και το ενδοκρινικό σύστημα.
  • Συχνά είναι πιο αποτελεσματικός από την φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση χρόνιων παθήσεων, ενώ ενδείκνυται και σε περιπτώσεις που η φαρμακευτική αγωγή είτε δεν είναι αποτελεσματική είτε προκαλεί ανεπιθύμητες ενέργειες λόγω υψηλής δοσολογίας.
  • Δρα παράλληλα με την φαρμακευτική αγωγή, ενισχύοντας τη δράση της, χωρίς να έχει ανεπιθύμητες ενέργειες ή αλληλεπιδράσεις με αυτή και έτσι επιτρέπει τη μείωση της δοσολογίας φαρμάκων.
  • Κατά τη διάρκεια της θεραπείας μπορούν να λαμβάνονται παράλληλα φάρμακα ή συμπληρώματα διατροφής.
  • Έχει προσιτό κόστος θεραπείας.

Σε ποιές παθήσεις έχει ένδειξη ο βελονισμός;

0/5 (0 Reviews)