Χαϊνά και Προαστίου
34100 Χαλκίδα
Ώρες λειτουργίας
Δευτ.- Παρ.: 9:00 - 21:00

Το Clinical Pilates είναι μια μορφή άσκησης που γυμνάζει το σώμα με έναν ασφαλή και διασκεδαστικό τρόπο. Αποτελεί μια μορφή άσκησης που ενδυναμώνει και τονώνει τους μυς, βελτιώνει τη στάση του σώματος και αυξάνει την ευλυγισία του, ενώ παράλληλα συντονίζει και ισορροπεί σώμα και μυαλό.

πιλατες χαλκιδα

Τι είναι το Clinical Pilates?

Το Clinical Pilates είναι η εξέλιξη της μεθόδου pilates. Αποτελεί μια ιδανική άσκηση για ασθενείς με μυοσκελετικά ή άλλα (νευρολογικά, γυναικολογικά) προβλήματα καθώς τα προγράμματα εκγύμνασης εξατομικεύονται με βάση τις ανάγκες και τυχόν περιορισμούς, αποφεύγοντας τυχόν τραυματισμούς.

Πριν καταρτιστεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ασκήσεων πραγματοποιείται η λήψη ενός λεπτομερούς ιστορικού. Παράλληλα γίνεται αξιολόγηση του μυοσκελετικού συστήματος και της φυσική κατάστασης του ασκούμενου, ώστε το πρόγραμμα να εξατομικευθεί στις δυνατότητες και τις ανάγκες του.

Το πρόγραμμα Pilates περιλαμβάνει ασκήσεις εδάφους και ασκήσεις σε εξειδικευμένα όργανα pilates (reformer).

RontoPhysio clilnical pilates

Παθήσεις που βοηθά το Clinical Pilates

Στο Κέντρο Φυσικοθεραπείας RontoPhysio μπορείτε να βρείτε οριστική λύση σε μυοσκελετικά προβλήματα μέσω των εξατομικευμένων, στις ανάγκες του καθενός, ατομικών προγραμμάτων clinical pilates.

Οι ασκούμενοι βρίσκονται υπό συνεχή παρακολούθηση από τους εξειδικευμένους θεραπευτές μας, εξασφαλίζοντας το μέγιστο θεραπευτικό αποτέλεσμα καθώς και την αποφυγή των τραυματισμών.

Ορισμένες ενδεικτικές παθήσεις όπου έχει ένδειξη το Clinical Pilates είναι οι ακόλουθες:

Τι είναι το Pilates Reformer?

Tο Reformer είναι το πιο γνωστό και ευρέως χρησιμοποιημένο μηχάνημα του Pilates.

Το Reformer αποτελεί ουσιαστικά ένα πολυόργανο, με το οποίο μπορείτε να εκτελείτε ασκήσεις για όλο το σώμα ανάλογα με την θέση που παίρνει το σώμα επάνω στο όργανο, πάντα με την καθοδήγηση του εξειδικευμένου προπονητή. Για τον λόγο αυτό εξάλλου στο Κέντρο Φυσικοθεραπείας RontoPhysio στην Χαλκίδα, επιλέγουμε μόνο ατομικά προγράμματα ή προγράμματα σε μικρά group των 2 ατόμων. 

Όλες οι ασκήσεις στο Pilates Reformer ενισχύουν την ευελιξία και την ενδυνάμωση των μυών, την κινητικότητα των αρθρώσεων την ορθοστατική συμμετρία, τον έλεγχο της αναπνοής αλλά και την σταθεροποίηση της λεκάνης, της σπονδυλικής στήλης αλλά και των ώμων.

  • Μπορείτε να είστε ξαπλωμένοι και να δουλεύετε τα πόδια πάνω στην μπάρα ή φορώντας τα λουριά στα πέλματα.
  • Κρατώντας τις ειδικές χειρολαβές μπορείτε να γυμνάσετε τα χέρια και την πλάτη.
  • Υπάρχουν ασκήσεις μεγαλύτερων επιπέδων που γίνονται γονατιστοί κοιτώντας στο μπροστινό ή πίσω μέρος του οργάνου.
  • Τέλος μπορείτε επίσης να είστε σε όρθια θέση και να εκτελείτε ασκήσεις ισορροπίας και υψηλής τεχνικής.

Γιατί να επιλέξω το Pilates Reformer

To Pilates Reformer ενδυναμώνει ιδιαίτερα την μέση, αυχένα, πλάτη και απευθύνεται σε όλους. Μπορεί να αποτελέσει μια δυναμική εκγύμναση για έναν αθλητή, μια ήπια γυμναστική για μία έγκυο γυναίκα αλλά και μια ασφαλή επιλογή ενδυνάμωσης για έναν υπερήλικα.

Επίσης, συστήνεται από ορθοπεδικούς και φυσικοθεραπευτές ως ένας από τους ασφαλέστερους και ταυτόχρονα πιο αποτελεσματικούς τρόπους εκγύμνασης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση τραυματισμών.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και ο εμπνευστής του, Joseph Pilates, στα πρώτα δέκα μαθήματα νιώθεις τη διαφορά, στα είκοσι τη βλέπουν οι άλλοι και στα τριάντα έχεις ένα νέο σώμα!

4.4/5 (10 Reviews)