Χαϊνά και Προαστίου
34100 Χαλκίδα
Ώρες λειτουργίας
Δευτ.- Παρ.: 9:00 - 21:00
TECAR Θεραπεία Φυσικοθεραπεία Χαλκίδα
Θεραπεία Tecar

Τι είναι η θεραπεία Tecar;

Η θεραπεία Tecar είναι μια πρωτοποριακή θεραπεία που μπορεί να εφαρμοστεί σε πάρα πολλές παθήσεις, φέρνοντας επανάσταση στον χώρο της αποκατάστασης.

Το όνομα της προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Transfer Electricity Capacitive and Resistive, και ουσιαστικά πρόκειται για μία συσκευή που μεταφέρει ενέργεια στους ιστούς του σώματός μας. Η θεραπεία Tecar μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο κατά την οξεία, όσο και κατά την χρόνια φάση μίας νόσου. Η μέθοδος είναι εξαιρετικά αποτελεσματική, αφού ο ασθενής αντιλαμβάνεται άμεσα το οφέλη της θεραπείας, ενώ αξιοσημείωτη είναι η μείωση του πόνου του ασθενούς και η αύξηση του εύρους των κινήσεων, από την πρώτη κιόλας συνεδρία.

Η αγωγή εξατομικεύεται στο πρόβλημα του κάθε ασθενούς, ενώ κατά κανόνα μία θεραπευτική αγωγή 8 έως 10 συνεδριών, με ένα ρυθμό 2 έως 3 ανά εβδομάδα συνεδρίες, επιφέρει άμεσα και μόνιμα αποτελέσματα στην αναδιοργάνωση των ιστών.

Πότε μπορεί να εφαρμοστεί η θεραπεία Tecar;

Οι ενδείξεις για την εφαρμογή Tecar Therapy είναι πάρα πολλές. 

Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην αποκατάσταση των αθλητικών κακώσεων καθώς παρέχει άμεση ανακούφιση σε οξείες μυοσκελετικές κακώσεις, ενώ προσφέρει στον αθλητή ταχύτερη και πιο αποτελεσματική επιστροφή στη σωματική άσκηση. 

Η θεραπεία Tecar φυσικά δεν χρησιμοποιείται μόνο σε άτομα που ασχολούνται με τον αθλητισμό, αλλά και σε ένα μεγάλο αριθμό παθήσεων, καθώς οι έρευνες έχουν δείξει θετικά αποτελέσματα σε ένα μεγάλο εύρος παθολογιών.

Συγκεκριμένα, η θεραπεία Tecar μπορεί να εφαρμοστεί στις παρακάτω περιπτώσεις: